Marieta Marecka, znana felietonistka, autorka książek kulinarnych i prezenterka telewizyjna wydała limitowaną serię przepisów na karnawałowe spotkania „Drinki i przekąski z Marietą”.
Nie od dziś wiadomo, że musztarda to jeden z najlepszych dodatków do mięsa. Możemy wykorzystać ją na wiele rozmaitych sposobów – jako składnik marynaty, sosu lub dressingu.
Co wiemy o polskich amatorach soku? Ile szklanek wypijamy rocznie i które smaki lubimy najbardziej? Jaki sok pić, żeby zmniejszyć uczucie zmęczenia? W Światowy Dzień Soku (30 maja) poznaj kilka informacji, o których dotąd mog�
Witaminy A, C, E, kwas foliowy i przeciwutleniacze – to tylko część cennych dla zdrowia substancji, jakich dostarcza człowiekowi jarmuż. Nie bez przyczyny warzywo to zostało określone terminem superfood.
Polskie tradycje wielkanocne to nie tylko Śmigus-Dyngus, święcenie palm czy piękne kraszanki. To mnóstwo bardzo ciekawych regionalnych potraw. Widać tu wpływy kuchni naszych sąsiadów: niemieckiej, czeskiej, ukraińskiej, austr