Data publikacji: 2020-04-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jak przygotować wielkanocną sałatkę
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym stole.
Dzięki szczególnym dodatkom – jak pasztet pieczony – sałatka nabierze wykwintnego stylu. Pasztet pieczony Naturrino ma wyrazisty, lekko pikantny smak, nawiązujący do swojskich pasztetów wypiekanych w domu. Jego recepturę oparto na starannym doborze składników mięsnych i specjalnej mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw. Składniki: 1 opakowanie Pasztetu Pieczonego Naturrino „Sokołów” 2 garści roszponki (oliwa z oliwek) 1 garść kiełków pora 1/3 kalafiora romanesco 1 słoiczek patisonów konserwowych 10 jajek przepiórczych 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka chrzanu Sól, świeżo mielony pieprz kolorowy Przygotowanie: Majonez mieszamy z chrzanem, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Jajeczka przygotowujemy na półtwardo. Wkładamy je do garnuszka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty, następnie szybko zdejmujemy z palnika, przelewamy lodowatą wodą i obieramy. Kalafiora obieramy i wykrawamy z niego różyczki. Patisony osuszamy i kroimy na ćwiartki lub w ósemki. Pasztet kroimy w kostkę. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wraz z białym sosem, skropioną oliwą roszponkę, kostki pasztetu, jajeczka, patisony i kalafiora. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypujemy kiełkami pora.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie