LIFESTYLE Żywienie

Jak przygotować wielkanocną sałatkę

Jak przygotować wielkanocną sałatkę
Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym

Data publikacji: 2020-04-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jak przygotować wielkanocną sałatkę
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym stole.

Jak przygotować wielkanocną sałatkę LIFESTYLE, Żywienie - Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym stole.

Dzięki szczególnym dodatkom – jak pasztet pieczony – sałatka nabierze wykwintnego stylu. Pasztet pieczony Naturrino ma wyrazisty, lekko pikantny smak, nawiązujący do swojskich pasztetów wypiekanych w domu. Jego recepturę oparto na starannym doborze składników mięsnych i specjalnej mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw. Składniki: 1 opakowanie Pasztetu Pieczonego Naturrino „Sokołów” 2 garści roszponki (oliwa z oliwek) 1 garść kiełków pora 1/3 kalafiora romanesco 1 słoiczek patisonów konserwowych 10 jajek przepiórczych 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka chrzanu Sól, świeżo mielony pieprz kolorowy Przygotowanie: Majonez mieszamy z chrzanem, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Jajeczka przygotowujemy na półtwardo. Wkładamy je do garnuszka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty, następnie szybko zdejmujemy z palnika, przelewamy lodowatą wodą i obieramy. Kalafiora obieramy i wykrawamy z niego różyczki. Patisony osuszamy i kroimy na ćwiartki lub w ósemki. Pasztet kroimy w kostkę. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wraz z białym sosem, skropioną oliwą roszponkę, kostki pasztetu, jajeczka, patisony i kalafiora. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypujemy kiełkami pora.  

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Jak przygotować wielkanocną sałatkę LIFESTYLE, Żywienie - Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym stole.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Pyszne i zdrowe wielkanocne menu

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy