Data publikacji: 2018-09-25
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jesienna poezja smaków
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego 🙂
W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego 🙂 Składniki: 1-2 garście rukoli pieczona dynia- ok. 10 kawałków 1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura 150 g sera feta ½ opakowania Orzechów włoskich HELIO sos: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu płynnego 5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Orzechy włoskie HELIO siekamy i podprażamy na suchej patelni, a owoce suszone Żurawiny HELIO Natura moczymy w ciepłej wodzie lub soku. Na talerzu układamy umyte i osuszone liście rukoli, kawałki upieczonej dyni, pokruszony ser feta i żurawinę. Następnie łączymy składniki sosu- ocet, musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodajemy do smaku szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy gotowym sosem i posypujemy podprażonymi wcześniej Orzechami włoskimi HELIO
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie