Data publikacji: 2019-03-21
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną marki Berger i warzywami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Wraz z nadejściem wiosny także w kuchni postawmy na feerię barw i niebanalny mariaż smaków.

Wraz z nadejściem wiosny także w kuchni postawmy na feerię barw i niebanalny mariaż smaków. Kolorowe, świeże i chrupiące warzywa wraz z soczystą, delikatną wieprzowiną stworzą idealną przekąskę – w sam raz na wiosenną porę. Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami Składniki: – 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide – „Mięso pomału uwarzone” marki Berger – 4 tortille – 1 czerwona papryka – 1 cebula – sałata rzymska – 1 serek śmietankowy Wykonanie: Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku. fot. Orchidea Creative Group
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
