Data publikacji: 2017-06-21
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Letnie przysmaki mieszkańców Polski
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Letnie przysmaki mieszkańców Polski
Kiedy za oknem jest coraz cieplej, mamy więcej okazji do spożywania dań na zewnątrz. Już teraz zachęcamy do rozpoczęcia sezonu letnich przyjęć z najbliższymi! Oczywiście, podczas takich spotkań nie może zabraknąć pysznych i aromatycznych potraw. Lato sprzyja spożywaniu posiłków na świeżym powietrzu! Wraz z pierwszymi promieniami słońca przychodzą na myśl pikniki, grille i wyjazdy za miasto. Lubimy spożywać posiłki na zewnątrz, bo to wyjątkowa okazja na spędzenie czasu z bliskimi. Jakie potrawy najczęściej przygotowujemy do zjedzenia na świeżym powietrzu? 91% z nas stawia na grillowane mięso, 74% na letnie sałatki, 48% na grillowane warzywa, a 39% serwuje kanapki. Co ciekawe, w przygotowaniu posiłków spożywanych poza domem oprócz 82% kobiet, angażuje się także aż 78% Polskich mężczyzn. Chętnie pomagają też najmłodsi (37%).* Letnie smaki z grilla Polacy przepadają za grillowanym mięsem (91%) i grillowanymi warzywami (48%). W tym roku proponujemy zaskoczyć bliskich szaszłykami z karkówki z pysznym Sosem Ziołowym WINIARY w butelce. Składniki: Karkówka (0,5 kg) Duże winne jabłko (1 sztuka) Czerwona cebula (2 sztuki) Słodka musztarda (1 łyżka) Świeży tymianek (1 łyżka) Sól i pieprz (do smaku) Sos Ziołowy WINIARY w butelce (do smaku) Przygotowanie: Karkówkę kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski i doprawiamy musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Następnie kroimy w ósemki jabłko, a każdą ósemkę jeszcze na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian karkówkę, jabłko i cebulę. Pieczemy na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. Gotowe szaszłyki najlepiej smakują z Sosem Ziołowym WINIARY w poręcznej i wygodnej butelce, która idealnie sprawdzi się podczas grillowych uczt – pycha! W ciepłe dni przyda się orzeźwienie! W portfolio marki WINIARY do wyboru mamy dwie odsłony chłodników: warzywne i całkiem nowe – owocowe. Odkryj je wszystkie i ciesz się prawdziwym orzeźwieniem w upalny dzień! Na ucztę na świeżym powietrzu proponujemy przygotować pyszny chłodnik wiśniowy. To idealny wybór na przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie! Składniki: Chłodnik wiśniowy WINIARY (1 opakowanie) Jogurt naturalny (500 ml) Biały twaróg (125 g) Świeża bazylia (do dekoracji) Świeże wiśnie (do dekoracji) Przygotowanie: Zawartość opakowania Chłodniku wiśniowego WINIARY zalewamy 300 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, i studzimy do temperatury pokojowej. Dokładamy pokrojony w kostkę twaróg i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy jogurt i wszystko razem dokładnie mieszamy, po czym wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Gotowy chłodnik podajemy udekorowany świeżymi wiśniami. Smacznego! Po więcej przepisów na pyszne i oryginalne letnie potrawy zapraszamy na www.winiary.pl *Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY, 2014.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie