Przepisy

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami

Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca: MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY

Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:

MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY

• Czas przygotowania: 15 minut
• Poziom: łatwy

Składniki:
• 2 awokado
• 500g truskawek
• 20 listków świeżej mięty
• sól
• pieprz
• orzeszki pinii
• ocet balsamiczny
• Crème fraîche
• 400 g wędzonego pstrąga

Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy