Data publikacji: 2017-07-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Smaczna sałatka, którą zaskoczysz rodzinę i znajomych.
POTRZEBUJESZ: •Makaron Lubella Mini Kokardki 400g •botwina 1 pęczek •cebula mała czerwona 1 sztuka •czosnek 1 ząbek •boczek 100g •oliwa do smażenia 2 łyżki •gałka muszkatołowa 1 szczypta •kozi ser (lub ser ricotta) 200g •orzechy włoskie 100g •cytryna 4 ćwiartki Czas przygotowania: 30 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie… Pokrojony w drobną kostkę boczek przesmaż na oliwie, aż stanie się chrupiący. Dodaj do niego zgnieciony ząbek czosnku i drobno posiekaną cebulę. Smaż jeszcze przez ok. 2 minuty. Dosyp szczyptę gałki muszkatołowej, a następnie zwiększ ogień i dodaj umytą oraz posiekaną w 3cm kawałki botwinę. Smaż całość przez ok. 5 minut, aż botwina zmięknie, ale wciąż będzie lekko chrupiąca. 3. To już prawie meta! Do patelni z botwinką dodaj odcedzony, ugotowany makaron i oliwę. Wymieszaj wszystko z połamanym na kawałki kozim serem i posyp orzechami. Brawo! Powstało pyszne danie. Skosztuj!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie