LIFESTYLE Żywienie

Nowy wymiar świątecznych smaków

Nowy wymiar świątecznych smaków
Nowy wymiar świątecznych

Data publikacji: 2017-12-20
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nowy wymiar świątecznych smaków
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Nowy wymiar świątecznych smaków

Nowy wymiar świątecznych smaków LIFESTYLE, Żywienie - Nowy wymiar świątecznych smaków

Na ten wieczór czekamy przez cały rok. Nic dziwnego – w żadnym innym czasie w naszych domach nie jest tak smacznie i aromatycznie, a ulubione świąteczne dania nie smakują tak dobrze. Dlatego właśnie teraz warto popuścić wodze kulinarnej fantazji i lekko zmodyfikować tradycyjne potrawy – dodając nowe składniki, czy podając je w nieco innej formie. Odkryjcie nasze pomysły na klasykę w zupełnie nowym wydaniu! Prosty przepis na smaczne Święta Nie ma udanych Świąt bez towarzystwa najbliższych – rodzina, przyjaciele, wszystkie ważne dla nas osoby w jednym miejscu. Chcąc sprawić, aby ten czas był jeszcze bardziej klimatyczny i radosny – dekorujemy świąteczne drzewka i dbamy, aby każdy opuścił nasz dom zadowolony i… najedzony. Aby w tym roku zaskoczyć najbliższych nowymi smakami, warto zaproponować im ich ulubione świąteczne dania w nieco innej odsłonie. Brzmi smakowicie, prawda? Nie czekaj i już teraz zainspiruj się naszymi pomysłami, a obiecujemy, że Święta będą pyszne jak nigdy dotąd! Jeśli nie klasyczny barszcz, to co? Każdy z nas bez wahania wymieni dania, które kojarzą mu się z Bożym Narodzeniem. Jeśli chodzi o zupy, na polskich stołach najczęściej pojawia się barszcz czerwony, ale w niektórych regionach podaje się także zupę grzybową czy wigilijny żur. Zupa, która rozpoczyna wigilijną kolację, w tym roku może smakować nieco inaczej, wystarczy przygotować ją z nowymi składnikami. Klasyczna zupa grzybowa będzie smakować pysznie podana pod ziemniaczaną pierzynką, a smak wigilijnego żurku podkreśli wędzony łosoś. O idealny kolor, aromat i odpowiednie doprawienie tradycyjnego wigilijnego barszczu zadba Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Tę klasyczną zupę możemy wzbogacić samodzielnie przygotowanymi makowymi kluskami. Jedno jest pewne – będzie pysznie! Przystawki na stół! Jarzynowa sałatka, karp w galarecie, śledzie na tysiąc sposobów… Obowiązkowym punktem świątecznego menu są także zimne i ciepłe przystawki. Każdy z nas w zeszycie z przepisami ma swoje ulubione pozycje, które co roku goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy pomysł, kilka dodatków, aby podać je w zupełnie nowej odsłonie. Nie bój się puścić wodze kulinarnej fantazji. Dla inspiracji proponujemy sałatkę jarzynową w formie tortu lub babeczek z ciasta francuskiego. Pyszny smak tradycyjnej sałatki, a także innych przekąsek gwarantuje Majonez Dekoracyjny WINIARY, który dzięki swojej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Możemy wykorzystać go także do dekoracji innych świątecznych dań. Inspiracji z pewnością nie zabraknie! Ryba w roli głównej Ryby na świątecznym stole pojawiają się w wielu odsłonach – smażone, pieczone, po grecku, w galarecie, czy w sałatce. Zgodnie z polską tradycją na wigilijnej kolacji powinien pojawić się karp, coraz częściej sięgamy jednak także po inne gatunki ryb. Pyszną alternatywą dla tradycyjnych przepisów będzie ryba przygotowana w piekarniku. Jej delikatny smak idealnie podkreśli WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Danie udaje się doskonale zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej. To co, do dzieła? Po pomysłowe przepisy na wyjątkowe, świąteczne potrawy zapraszamy na www.winiary.pl

A to już wiesz?  Co króluje w jadłospisie gimnazjalistów?

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Nowy wymiar świątecznych smaków LIFESTYLE, Żywienie - Nowy wymiar świątecznych smaków
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy