Smacznego

Panna cotta ze śliwkami kalifornijskimi

Panna cotta ze śliwkami kalifornijskimi

Składniki:
250 ml śmietanki kremówki 36%
250 ml mleka
8 śliwek kalifornijskich
skórka otarta z połowy limonki
3 łyżeczki żelatyny w proszku
80 g cukru

Przygotowanie:
Żelatynę zalej 3-4 łyżkami zimnej wody i odstaw na kilka minut.
Śmietanę, mleko, cukier i skórkę z limonki podgrzewaj do momentu aż cukier się rozpuści. Doprowadź całość do zagotowania, zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, mieszaj przez chwilę do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Na końcu dodaj drobno posiekane śliwki kalifornijskie, całość wymieszaj.
Mieszankę wlewaj do przygotowanych naczyń. Poczekaj do wystudzenia i naczynia z panna cottą włóż do lodówki na ok. 4 godzin.
Dla łatwiejszego wyjęcia deseru z naczynek, można je na chwilę włożyć do wrzątku.

6 porcji

Czas przygotowania:
30 minut

Czas w lodówce:
4 godziny

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #e wedel aha sezamki   #e-sesame   #e-sezam   #farat e susamit   #my sezame b corp   #o que e sésamo   #pekarna sezam d.o.o   #sesame english   #sesame note e fabiano   #sezam 3   #sezam a cukrzyca