Data publikacji: 2017-07-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Smaczny sposób na smakowanie lata BEZ ograniczeń.
Składniki: • 3 bułki pełnoziarniste • filet z łososia około 300 g • garść szpinaku baby • mała cukinia • 1 łyżeczka oliwy (w razie użycia patelni grillowej) • szczypta soli • jogurt naturalny • 2 łyżki posiekanej bazylii • łyżka posiekanego lubczyku • łyżka posiekanej mięty • łyżka soku z cytryny • ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii Sposób przygotowania: Łososia pozbawiamy skóry i skrapiamy sokiem z cytryny. Grillujemy go z obu stron, na grillu tradycyjnym, bądź lekko natłuszczonej patelni grillowej. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, posypujemy odrobiną soli i grillujemy z obu stron, aż zmięknie. Jogurt mieszamy z posiekanymi ziołami i sokiem z cytryny. Bułki przekrawamy i układamy na nich kolejno: umyty szpinak, cukinię, sos jogurtowy i kawałek łososia. Na rybę wyciskamy ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii i przykrywamy górą bułki.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie