Data publikacji: 2017-11-02
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Polędwica z rosołu z makaronem Lubella Krajanka i warzywami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Smaczny sposób na jesień.
POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Krajanka 1 opakowanie • polędwica wołowa 600g • kapusta włoska ¼ sztuki • marchewka 2 sztuki • pietruszka 2 sztuki • seler 1 bulwa • jabłko 1 sztuka • natka pietruszki • chrzan Krakus 1 słoiczek • koncentrat bulionu drobiowego Krakus 0,5l • liść laurowy i ziele angielskie • sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 20 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie… Polędwicę oczyść i pokrój na 4 grube plastry, posól i popieprz. Warzywa pokrój na kawałki i ugotuj w rosole przez ok. 15 minut – z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodaj polędwicę i podgrzej przez ok. 1-2 minuty, a następnie zdejmij z ognia. Utrzyj jabłko na tarce i wymieszaj z chrzanem. W zależności od tego jaką lubisz polędwicę (krwistą lub nie) trzymaj ją przed podaniem odpowiednio długo w gorącym rosole – ale nie gotuj, bo będzie twarda. 3. To już prawie meta! Odcedź warzywa z rosołu. Podawaj z gorącym makaronem Lubella Krajanka, warzywami posypanymi posiekaną natką i polędwicą przekrojoną na pół oraz z sosem chrzanowo-jabłkowym obok. Brawo! Oto Twoje pyszne, jesienne danie. Smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie