Data publikacji: 2019-04-11
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej.
Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pieką się zaledwie 10 minut, a do tego są naturalnie bezglutenowe, więc doskonale sprawdzą się jako codzienna słodka przekąska. Przełożone dowolnym kremem lub masłem orzechowym prezentują się efektownie, więc idealnie pasują na poczęstunek dla gości. Składniki: 10 łyżek mąki arachidowej Ol’Vita 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 2 jajka Garść dowolnych orzechów szczypta soli Przygotowanie Orzechy siekamy nożem Mąkę, jajka, miód, masło, sól oraz sodę umieszczamy w misce Całość miksujemy mikserem na masę o konsystencji plasteliny Dodajemy posiekane orzechy całość mieszamy lub miksujemy na wolnych obrotach tylko do wymieszania składników Formujemy małe kuleczki i spłaszczamy je ręką lub widelcem Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut Upieczone wykładamy na kratkę do studzenia Można je przechowywać w pojemniczku do 1 tygodnia Wskazówka: Ciasteczka można przełożyć dowolnym kremem lub masłem orzechowym tworząc z nich smakowite markizy. Gotowe! Smacznego! Więcej zdrowych inspiracji na olvita.pl
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie