Data publikacji: 2017-08-01
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepis na tatara French Touch
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis na tatara French Touch

David Gaboriaud, szef kuchni, ekspert francuskiej kuchni, ambasador kampanii French Touch poleca: Tatar grubo siekany, szczypiorek, musztarda Dijon, korniszony, szalotka, oliwa z oliwek + cienka grzanka z bagietki na maśle Składniki dla 4 osób: 200 g polędwicy wołowej 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanego szczypiorku kilka korniszonów 1 szalotka drobno posiekana 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz majonez: 1 żółtko 1 łyżka musztardy Dijon oliwa sok z cytryny sól dodatki: bagietka masło sól Przygotowanie: Polędwicę pokrój w kostkę grubości ok. 1 cm. Wymieszaj ze szczypiorkiem, orzechami i szalotką. Dopraw solą, pieprzem do smaku. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek i wymieszaj. Odstaw do lodówki. Zrób majonez: żółtko wymieszaj z musztardą i łyżką oliwy. Cały czas mieszając trzepaczką wlej oliwę cienkim strumieniem aż masa zgęstnieje. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i pokrop cytryną. Przełóż majonez do rękawa cukierniczego i odstaw do lodówki. Bagietkę pokrój w bardzo cienkie plastry. Grilluj na patelni na maśle, aż będzie chrupiąca. Przełóż tatar na talerz, wyciśnij kilka kropli majonezu i podawaj z grzanką. Fot. Dziamski Studio
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
