LIFESTYLE Żywienie

Roladki na wielkanocne śniadanie

Roladki na wielkanocne śniadanie
Roladki są znakomitą propozycją na wielkanocne śniadanie. Sprawdzą się również jako przystawka do uroczystego obiadu. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że do przygotowania farszu możemy użyć w zasadzie wszystkich ulubionych

Data publikacji: 2020-04-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Roladki na wielkanocne śniadanie
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Roladki są znakomitą propozycją na wielkanocne śniadanie. Sprawdzą się również jako przystawka do uroczystego obiadu. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że do przygotowania farszu możemy użyć w zasadzie wszystkich ulubionych składników.

Roladki na wielkanocne śniadanie LIFESTYLE, Żywienie - Roladki są znakomitą propozycją na wielkanocne śniadanie. Sprawdzą się również jako przystawka do uroczystego obiadu. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że do przygotowania farszu możemy użyć w zasadzie wszystkich ulubionych składników.

Najbardziej wykwitną propozycją będą roladki z wysokiej jakości szynką wędzoną. Szynka z serii Naturrino Sokołów ma delikatny smak, podkreślony dodatkiem naturalnych przypraw, a dostępna jest w formie wygodnych plastrów – idealnych do przygotowania roladek. Składniki: 1 opakowanie Szynki Wędzonej Naturrino „Sokołów” 80-100 g sera feta 80 g serka śmietankowego puszystego 1-2 pęczki bardzo świeżych rzodkiewek (wraz z dorodnymi listkami) 1 nieduża żółta papryka 1 garść bankietowych ogóreczków konserwowych świeżo mielony pieprz kolorowy Przygotowanie: 1-2 rzodkiewki (do dekoracji) kroimy na półplasterki, a pozostałe przekrawamy na pół i kroimy w cienkie słupki. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na krótkie paseczki. Ogóreczki odcedzamy, wysuszamy i kroimy na cienkie plasterki. Listki rzodkiewki dokładnie myjemy, wysuszamy, a następnie blendujemy w malakserze, przy czym pozostawiamy około 24 listki do wykończenia dania. Ser feta rozgniatamy dokładnie widelcem wraz z serkiem śmietankowym, aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Do masy serowej dodajemy zblendowane listki rzodkiewki, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy słupki rzodkiewki, większość przygotowanej papryki oraz ogórków i całość ponownie mieszamy. Plastry szynki wyjmujemy z opakowania i kolejno pokrywamy niezbyt grubą warstwą przygotowanej masy. Na środku układamy po 1-2 listku rzodkiewki, zawijamy ściśle w rulon i przekrawamy ostrym nożem na pół. Rulony ustawiamy pionowo na listku rzodkiewki lub innej ulubionej sałacie/szczypiorku, a na koniec dekorujemy pozostałymi kawałkami warzyw.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Roladki na wielkanocne śniadanie LIFESTYLE, Żywienie - Roladki są znakomitą propozycją na wielkanocne śniadanie. Sprawdzą się również jako przystawka do uroczystego obiadu. Ich niewątpliwą zaletą jest fakt, że do przygotowania farszu możemy użyć w zasadzie wszystkich ulubionych składników.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Głód? Wystarczy… garść odpowiedniej przekąski!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy