Data publikacji: 2018-01-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sałatka z awokado i serem Aldamer
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki: • 2 garście rukoli • 2 garście liści młodej botwinki lub młodego szpinaku • 1 dojrzałe awokado • 10 pomidorków koktajlowych • 6 jajek przepiórczych • 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki Sos winegret: • 1 łyżka musztardy francuskiej • 100 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno • 1 łyżka soku z cytryny • ½ łyżeczki kurkumy • 1 płaska łyżeczka cukru • szczypta soli i czarnego pieprzu do smaku Wykonanie: Rukolę i liście botwinki wyłożyć do miski. Dodać poszarpaną sałatę, cząstki obranego awokado, pomidorki przekrojone na pół oraz ugotowane i przekrojone jajka przepiórcze. Dodać utarty na grubym oczku ser, polać sosem winegret i delikatnie wymieszać. Smacznego! Więcej smakowitych przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie