Data publikacji: 2017-08-17
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Schabowe inaczej

Składniki • Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz • 600 g schabu bez kości • 70 g kaszy jaglanej (waga suchej) • łyżeczka mielonej papryki ostrej • 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz • łyżka oleju rzepakowego • cebula czosnkowa • 3 ogórki kiszone • łyżka posiekanego koperku. Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
