Data publikacji: 2017-10-06
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Śledzie z papryką i korniszonami z czosnkiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Wyraziste śledzie
Składniki: • 10 ogórków korniszonów z czosnkiem Krakus • 500 g śledzi a’la Matjas • 1 czerwona papryka • 1 żółta papryka • 1 cebula • ½ pęczka koperku • 3 łyżki zalewy octowej z korniszonów • świeżo mielony pieprz, łyżeczka cukru • olej rzepakowy lub oliwa z oliwek Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą i włóż do miski z zimną wodą. Odstaw na 30 minut, aby pozbyć się nadmiaru soli. Czas moczenia zależy od tego, jak słone są ryby. W tym czasie cebulę, papryki oraz ogóreczki pokrój w kostkę. Do warzyw dodaj pieprz oraz zalewę z ogórków korniszonów z czosnkiem od Krakusa. Odsączone z nadmiaru wody śledzie pokrój na mniejsze kawałki. W słoiku ułóż warstwami warzywa, śledzie i posyp je świeżym koperkiem. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Całość zalej olejem i odstaw do lodówki przynajmniej na 24 godziny.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie