Data publikacji: 2019-12-30
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Śródziemnomorskie smaki z pastami warzywnymi Ajvar Podravka
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Idealnym dodatkiem do imprezowego menu będą pasty warzywne Ajvar Podravka, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru.
Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Klasyczne imprezowe menu warto wzbogacić o nowe, ciekawe smaki. Idealnym dodatkiem będą pasty warzywne Ajvar Podravka, przygotowane zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru. Słone paluszki, krakersy, zawijańce z ciasta francuskiego czy kanapki to klasyki serwowane podczas niemal każdej imprezy. Sylwester to jednak szczególna noc, która wymaga wyjątkowej oprawy, również w kwestii serwowanego poczęstunku. Dlatego warto zaskoczyć gości i sprawić, że powitanie nowego roku będzie niezapomniane i wyjątkowo smaczne. Sylwester w stylu śródziemnomorskim Choć noworoczna zabawa przypada w samym środku zimy, nic nie stoi na przeszkodzie, by zaskoczyć gości i przywołać wspomnienia wakacyjnych, letnich imprez. Będzie to możliwe dzięki pastom warzywnym Ajvar Podravka, które nadadzą potrawom niezwykłego, śródziemnomorskiego charakteru. Przygotowane są zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, z dojrzałych w słońcu papryk i bakłażanów oraz starannie dobranych przypraw. Dzięki temu, że Ajvar Podravka występuje w kilku wariantach smakowych – łagodny i ostry, a także z sosem chrzanowym, z cebulką oraz BBQ – daje szansę na przygotowanie różnorodnych przekąsek, które na pewno trafią w gust niejednego imprezowicza i przeniosą go do słonecznej Chorwacji. Pomysły na szybkie przekąski Pasty warzywne Ajvar Podravka dają nieskończenie wiele możliwości podczas przygotowywania szybkiego i prostego poczęstunku. To przede wszystkim doskonały dodatek do wielu rodzajów mięs pieczonych, smażonych, duszonych, a także wędlin. Stanowią idealny dodatek do ciepłych przekąsek – tostów, ślimaczków z ciasta francuskiego, a nawet… faszerowanych pomidorów. Świetnie zastąpią również dipy serwowane do świeżych warzyw pokrojonych w słupki, paluszków chlebowych lub nachosów (pasty w różnych wersjach smakowych możesz podać w oddzielnych miseczkach, by każdy z gości mógł wybrać swoją ulubioną). Więcej przepisów z wykorzystaniem Ajvaru i innych past warzywnych Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie