Data publikacji: 2019-10-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!

Za co uwielbiamy parówki? Za ich smak, uniwersalność i łatwość w przygotowaniu. Sprawdzają się świetnie nie tylko na śniadanie, ale również jako składnik bardziej złożonych dań. Szukasz pomysłu na szybki i ciekawy obiad z ich wykorzystaniem? Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie! 1. Leczo z parówkami (czas przygotowania: 30 min) Składniki: Pół kilograma parówek (np. Polanek od JBB Bałdyga) 3 cebule Czerwona papryka Zielona papryka Żółta papryka Pomidory w puszce 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pieczarek Sól, pieprz Sposób przygotowania: Parówki i pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Pieczarki podsmaż na oliwie, po chwili dodaj cebulę i podsmaż całość. Dodaj pomidory z puszki i koncentrat, pokrojone papryki i parówki. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości warzyw. 2. Zapiekane parówki w cieście ziołowym (czas przygotowania: 40 min) Składniki: Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga) Ser typu gouda Masło Składniki na ciasto: Szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka Garść świeżych ziół: bazylia, pietruszka, koperek Sól i pieprz Sposób przygotowania: Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju na małej patelni. Parówki zawiń w placki naleśnikowe. Formę do zapiekania posmaruj masłem, ułóż zawinięte parówki i posyp startym na tarce serem. Całość piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. 3. Parówki z warzywami (czas przygotowania: 30 min) Składniki: 4 parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga) 2 marchewki Cebula Papryka żółta Papryka czerwona Bakłażan Cukinia Słodka papryka Imbir Tymianek Oliwa Sól, pieprz Sposób przygotowania: Marchewki i cebulę obierz. Marchew pokrój w talarki, a cebulę w kostkę. Paprykę pokrój w paski, z kolei bakłażana i cukinię w plastry, a następnie na ćwiartki. W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż przez chwilę. Następnie dodaj marchewki, paprykę, bakłażana i cukinię. Całość dopraw przyprawami. Parówki pokrój w talarki i dodaj do smażonych warzyw. Podsmaż jeszcze przez chwilę. Podawaj z pieczywem. Życzymy smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
