Data publikacji: 2019-08-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Weekendowe grillowanie ze smakiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Zaproście znajomych na grilla! W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski! 1. Kaszanka z warzywami (czas przygotowania: 25 min) Składniki główne: 3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga) Cukinia Bakłażan Papryka czerwona Cebula Sól i pieprz Sposób przygotowania: Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku. 2. Dynia pieczona z serem brie (czas przygotowania: 25 min) Składniki: Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga) Ser brie Połówka dyni piżmowej Oliwa z oliwek Sól, pieprz Sposób przygotowania: Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się zarumieni. 3. Grillowana kiełbasa z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami (czas przygotowania: 25 min) Składniki: Kiełbasa (np. swojska od JBB Bałdyga) 100 g sera feta Czarne oliwki Suszone pomidory Świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Oliwki, fetę i suszone pomidory pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw pieprzem. Kiełbasę rozkrój wzdłuż i napełnij farszem. Całość upiecz na grillu. To się nazywa grillowanie ze smakiem!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
