LIFESTYLE Żywienie

Wielkanocne dania z pomysłem

Wielkanocne dania z pomysłem
Biała kiełbasa bez wątpienia króluje na wielkanocnym stole. Jest nieodzownym elementem tradycyjnego żuru, ale też często podawana jest w postaci zapiekanej, na przykład z cebulą czy w cieście

Data publikacji: 2020-04-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wielkanocne dania z pomysłem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Biała kiełbasa bez wątpienia króluje na wielkanocnym stole. Jest nieodzownym elementem tradycyjnego żuru, ale też często podawana jest w postaci zapiekanej, na przykład z cebulą czy w cieście francuskim.

Wielkanocne dania z pomysłem LIFESTYLE, Żywienie - Biała kiełbasa bez wątpienia króluje na wielkanocnym stole. Jest nieodzownym elementem tradycyjnego żuru, ale też często podawana jest w postaci zapiekanej, na przykład z cebulą czy w cieście francuskim.

Biała kiełbasa Sokołów Naturrino jest niezwykle soczysta i aromatyczna. Wyśmienity bukiet smakowy zawdzięcza między innymi dodatkowi takich przypraw jak: pieprz biały, majeranek i czosnek. To produkt, z wykorzystaniem którego przygotować można wiele smakowitych dań. Zapieczona w aromatycznej marynacie, z dodatkiem gruszki i pietruszki, przypadnie do gustu wszystkim smakoszom. Składniki: 1 opakowanie Kiełbasy Białej Naturrino Sokołów 1-2 korzenie pietruszki 1 duża gruszka 2 cebule czerwone 2 czubate łyżeczki musztardy miodowej Sok z cytryny 1/3 szklanki soku jabłkowego sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy, olej do smażenia gałązka rozmarynu Cebulę kroimy w ósemki lub na większe piórka. Pietruszkę obieramy i kroimy ukośnie na plasterki tej samej grubości. Cebule wraz z pietruszką podsmażamy na patelni beztłuszczowo lub z dodatkiem odrobiny oleju, aż lekko się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz do smaku. Gruszkę przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy na półplasterki, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Kiełbasę wyjmujemy z opakowania i nacinamy. Musztardę łączymy z sokiem jabłkowym, do uzyskania marynaty o jednolitej konsystencji. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę cebuli, następnie układamy kiełbasy, a pomiędzy nie wsuwamy plasterki pietruszki, gruszki oraz pozostałą cebulę. Całość zalewamy przygotowaną marynatą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra-dół). Pieczemy przez około 40 minut pod folią aluminiową, a następnie zdejmujemy przykrycie, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy przez około 10 minut, aż kiełbasa wraz z dodatkami ładnie się zarumienią. Gotowe danie dekorujemy świeżym rozmarynem.  

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Wielkanocne dania z pomysłem LIFESTYLE, Żywienie - Biała kiełbasa bez wątpienia króluje na wielkanocnym stole. Jest nieodzownym elementem tradycyjnego żuru, ale też często podawana jest w postaci zapiekanej, na przykład z cebulą czy w cieście francuskim.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Sposób na zimowe chłody

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy