Data publikacji: 2018-07-19
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: WIELKIE OTWARCIE RESTAURACJI „PIĄTA PORA ROKU” W SZKLARSKIEJ PORĘBIE
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Od tygodni zapowiadane otwarcie „Piątej Pory Roku” zostało sfinalizowane 15 lipca. Restauracja stanowi część ekskluzywnej willi GARMO – jednego z dziewięciu obiektów Norweskiej Doliny zlokalizowanej w Szklarskiej Porębie.
Symboliczna cyfra w nazwie jest sumą czterech pór roku oraz piątego elementu, który de facto jest największą wartością lokalu – gości. Czym restauracja wyróżnia się na tle konkurencji? INNOWACJA Restauracja, na którą od dawna czekali zarówno goście hotelowi, jak i jej twórcy, została oficjalnie otwarta. „Piąta Pora Roku” to niezwykle innowacyjny pomysł, który jest w pełni otwarty na pomysły i potrzeby odwiedzających ją podróżujących. Jest zwieńczeniem planu rozwojowego luksusowego obiektu hotelowego – Norweska Dolina. – Postanowiliśmy w pełni otworzyć się na pomysły naszych gości i pozwolić im stać się realną cząstką naszego norweskiego świata. W związku z tym wprowadziliśmy możliwość urozmaicania karty menu o propozycje klientów – najważniejszej grupy, dla której powstała „Piąta Pora Roku”. Każdy może przywieźć do restauracji swój najcenniejszy przepis, który przez miesiąc znajdzie się w karcie dań serwowanych przez naszych szefów kuchni. Mamy nadzieję, że ta oferta będzie cieszyła się popularnością, a nasze menu zostanie wzbogacone o wyborne propozycje odwiedzających – mówi Marzena Mielczarek, Dyrektor Generalna Norweskiej Doliny. SMACZNIE I STYLOWO Kluczowym atutem restauracji jest smak serwowanych potraw, dla których goście zdecydują się po raz pierwszy przekroczyć mury restauracji, a kolejno z sentymentem do nich powracać. Co niezwykłego w tym aspekcie oferuje „Piąta Pora Roku”? – Legitymizacją doskonałej jakości oraz niepowtarzalnego smaku dań jest doświadczenie ekspertów w tej dziedzinie, którzy zasilają szeregi naszej kulinarnej kadry. Światowej sławy szefowie kuchni – Marcin Biernacki oraz Thierry Ayel – to największy potencjał i gwarant doskonałości potraw w restauracji – dodaje Marcin Rogoża, właściciel Norweskiej Doliny. „Piąta Pora Roku” to także imponujący klimat Norweskiej Doliny, który oczarowuje, intryguje i na długo nie pozwala o sobie zapomnieć, m.in. dlatego goście z utęsknieniem czekają powrotu do wikingowego miasteczka. Luksusowe apartamenty o unikalnym, norweskim charakterze zaprojektowane ekologicznie i energooszczędnie tworzą przyjemną atmosferę, której trudno się oprzeć. – Dodatkowym atutem, na który często zwracają uwagę nasi goście to przepiękna malownicza sceneria górskiego krajobrazu, dzięki której podróżujący mogą sobie pozwolić na prawdziwy relaks i wyciszenie. Zdradzę, że ostatnie zmiany to dopiero początek rozkwitu Norweskiej Doliny, mamy jeszcze mnóstwo pomysłów – dodaje Rogoża.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie