Żywność

Wytrawne muffiny na trzy sposoby

Informacja prasowa
Poznań, 5 września 2018 r.

Wszyscy znamy i kochamy muffinki. Słodkie babeczki z kremem, bakaliami czy kawałkami czekolady to nasze ulubione przekąski. Warto również spróbować tych popularnych słodkości w wersji wytrawnej. Sprawdzą się doskonale na śniadanie, jako przekąska w pracy lub podane podczas spotkania z przyjaciółmi. Polecamy przyrządzić je według przepisów ekspertów marki Sandra.
Muffinki są doskonałą alternatywą dla kanapek. Jeśli nie chcemy codzienne do pracy zabierać bułki z dodatkami, a na ulubioną jajecznicę nie mamy rano czasu, to możemy dzień wcześniej przygotować wytrawne babeczki, które doskonale zaspokoją nasz apetyt.
Muffinki wegetariańskie
Doskonała alternatywa dla porannej jajecznicy. Wykonuje się je równie szybko, a forma muffinki pozwala na zapakowanie przekąski do lunchboxa.
Składniki (na 4 małe porcje):
• 2 jajka
• Kiełki fasoli mung marki Sandra
• Szczypiorek
• Pomidor
• Sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka roztrzepujemy i dodajemy łyżkę kiełków fasoli, posiekany szczypiorek (zostawiamy trochę do posypania) oraz pokrojoną twardą część pomidora (bez wodnej części z nasionami). Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Masą wypełniamy silikonowe kokilki i pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut. Po wyjęciu posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Pikantne muffinki
Zastąpią śniadanie miłośnikom sadzonych jajek na bekonie. Dzięki dodatkowi harissy potrawa nabierze orientalnego smaku.
Składniki (na 4 porcje):
• 4 jajka
• 4 plasterki boczku
• Cebulka
• Łyżeczka harissy marki Sandra
• Papryka czerwona
• Tarty ser żółty
• Sól, pieprz
Przygotowanie:
Boczkiem wykładamy silikonowe foremki. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z tartym serem i wysypujemy na dno foremek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na całość wbijamy jajka. Pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku (do momentu, aż jajko się zetnie).
Muffinki z kukurydzą
To babeczki, które swoją formą przypominają nieco dobrze nam znane muffinki na słodko. Wymagają spędzenia w kuchni trochę więcej czasu, jednak dzięki dodatkowi mąki na dłużej zaspokoją nasz głód.
Składniki (na 6 porcji):
• Szklanka mąki
• 2 łyżki masła
• Jajko
• ½ szklanki mleka
• Cebula
• ½ szklanki kukurydzy z puszki marki Sandra
• Łyżka twardego tartego sera (np. parmezan)
• Wędzona papryka słodka
• Szczypiorek
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy, dodajemy jajko i mleko. Dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy kukurydzę, parmezan, posiekany szczypiorek. Łączymy z mokrymi składnikami, dodajemy mąkę i paprykę wędzoną. Dokładnie rozrabiamy ciasto. Masą napełniamy kokilki. Pieczemy przez 20-25 minut.
Smacznego!
Dodatkowe informacje
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.

Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.

Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl

Więcej informacji o LEVANT Foods:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł “Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – “Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy