Data publikacji: 2020-05-29
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zdalne lekcje? Przygotuj smaczne przekąski dla ucznia!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przekąski dla ucznia
Długie godziny spędzane przed komputerem podczas e-lekcji bywają wyczerpujące, dlatego też, aby pilni uczniowie mieli jak najwięcej siły do nauki, warto przygotować im smaczny i pożywny posiłek. Podczas przerwy między zdalnymi lekcjami dobrze jest zadbać o swoje pociechy i przyrządzić zdrowe, wiosenne przekąski, którym nie oprą się nawet niejadki. Jakie więc smakołyki przygotować dla ucznia? Podpowiadamy. Szybkie i zdrowe przekąski dla ucznia Podczas intensywnej pracy umysłowej warto zadbać o prawidłową dietę dziecka. Ważne są przede wszystkim regularne posiłki bogate w odpowiednie wartości odżywcze. Dzieci jednak nie zawsze z chęcią zjadają warzywa, dlatego można je przemycić w postaci niewymagających dużego nakładu pracy przekąsek o zachęcającym wyglądzie. Mile widziane będą urocze zwierzątka czy ulubione postaci z bajek. W taki sposób najmłodsi podczas przerwy w lekcjach zjedzą pyszny posiłek, który zapewni im energię do dalszej nauki. Sprawdźcie nasze przepisy na zawijasy dla dzieci i biedronki na krakersach. Zawijasy dla dzieci Składniki: ciasto francuskie 1 serek śmietankowy np. Almette 100 g żółtego startego sera 2 pokrojone parówki polanki #JBB pól łyżeczki czosnku suszonego pól łyżeczki oregano sól i pieprz 1 jajko Sposób przygotowania: Do miseczki włóż serek, czosnek, oregano, żółty ser oraz pokrojoną parówkę, następnie wymieszaj wszystko za pomocą łyżki. Dopraw solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj. Z ciasta francuskiego wykrój około 8 trójkątów. Na każdym kawałku od szerszej strony połóż farsz, zawiń w rogaliki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie posmaruj rozmąconym jajkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Biedronki na krakersach Składniki: krakersy solone szynka konserwowa wieprzowa JBB czarne oliwki serek puszysty pomidorki koktajlowe sałata Sposób przygotowania: Krakersy posmaruj serkiem puszystym. Na wierzch połóż plasterki szynki konserwowej i listki sałaty. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, następnie połówkę natnij wzdłuż – tak, żeby powstały skrzydełka biedronki. Czarną oliwkę posiekaj drobno w kostkę. Następnie na pomidorkach koktajlowych ułóż kropki. Pomidorki koktajlowe połóż na szynkę, następnie z mniejszej ćwiartki oliwki zrób główkę. Oczka wykonaj z serka puszystego.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie