Data publikacji: 2017-08-17
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Super pomysł obiad
Składniki 1 kg żeberek wieprzowych (pasek) 2-3 liście laurowe 5-7 ziaren ziela angielskiego Sól Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz 1 łyżeczka musztardy ostrej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Łowicz 4 łyżki cukru brązowego 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 2 ząbki czosnku. Piekarnik rozgrzej do 200°. Żeberka pokrój na kawałki i ułóż w brytfance kośćmi do góry. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Zalej żeberka wrzątkiem, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny. Słoik Sosu Łowicz przelej do rondla. Dodaj czosnek z musztardą, koncentratem, pieprzem i cukrem. Mieszaj i zagotuj. Gotuj jeszcze około 15 minut. Wyjmij żeberka i zlej wodę. Posmaruj je 1/3 sosu i ułóż mięsem do góry.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie