LIFESTYLE Żywienie

Zróbmy grilla!

Zróbmy grilla!
Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef

Data publikacji: 2018-05-08
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zróbmy grilla!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.

Zróbmy grilla! LIFESTYLE, Żywienie - Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.

Być jak MasterChef Od kilku sezonów nawet najwierniejsi miłośnicy czerwonego mięsa puszczają wodze fantazji i testują różne oryginalne potrawy z grilla. Kiełbasa i karkówka ustępują miejsca owocom morza, rybom, skrzydełkom BBQ, serom ale też szparagom, burakom, a nawet truskawkom! Do tego niebanalne sałaty, aromatyczne dipy czy orzeźwiające tzatziki. Najlepsi kucharze w popularnych kulinarnych show udowadniają nie tylko to, że warto eksperymentować z nietypowymi składnikami, ale również że najsmaczniejsze dania warto przyrządzać najprostszymi metodami. A do takich należy właśnie grillowanie. Aby jednak wydobyć z produktów pełen smak i aromat, niezbędne jest przygotowanie odpowiedniej marynaty, którą należy wcześniej dokładnie wetrzeć. Co jednak zrobić, aby poszczególne składniki i używane przyprawy nie przebarwiły nam dłoni, a zapach surowego mięsa, czosnku czy cebuli nie został na skórze? Koniecznie skorzystajmy z nowych rękawiczek nitrylowych do kontaktu z żywnością Jana Niezbędnego.   Czarne rękawiczki Jana Niezbędnego są bardzo cienkie i elastyczne, dzięki czemu idealnie dopasowują się do dłoni, sprawiając wrażenie drugiej skóry. Ponadto są bezpudrowe, więc nie reagują z tłuszczami czy olejami. Niezastąpione w kuchni z pewnością zagoszczą na stałe w naszych domach, bo zapewniają wygodę użytkowania nie tylko podczas przygotowywania kulinarnych specjałów. Sprawdzą się także podczas takich czynności, jak sprzątanie, farbowanie włosów, malowanie, pastowanie butów, czyszczenie srebra, a także sprzątanie po zwierzętach.   Niezbędne akcesoria Na ruszcie można przyrządzić dosłownie wszystko, nawet deser! Aby nie ograniczać swojej kulinarnej wyobraźni, zaopatrzmy się koniecznie w praktyczne tacki do grillowania. Mają one mnóstwo zalet: pozwalają na równomierne przypiekanie i sprawiają, że potrawy pozostają niezwykle soczyste. Ponadto redukują spalanie się tłuszczu na ogniu, chroniąc grill przed zabrudzeniem, a jednocześnie przepuszczają dym, który nadaje daniom charakterystyczny drzewny aromat. W tym sezonie czekają na nas dwa promocyjne pakiety od Jana Niezbędnego. Możemy wybrać duże i głębokie tacki z dołączonymi gratis sztućcami sałatkowym lub takie o wygodnym, prostokątnym kształcie z jedną sztuką więcej w zestawie. Podczas grillowania przyda nam się również folia aluminiowa Jana Niezbędnego. To doskonałe rozwiązanie do przygotowania np. camemberta bądź serka halloumi. Jej grubsza struktura sprawia, że nie pęka i nie kruszy się nawet pod wpływem ognia, zachowując jednocześnie intensywny smak potrawy. Pamiętajmy też o innych akcesoriach, które ułatwiają jedzenie na świeżym powietrzu, takich jak naczynia jednorazowe: talerze, sztućce czy kubeczki gwarantują błyskawiczne posprzątanie po posiłku. Natomiast ekologiczna podpałka do grilla z drewna od Jana Niezbędnego, która została nasączona naturalnymi woskami roślinnymi, sprawi, że z łatwością rozpalimy urządzenie, a ogień będzie się tlił jasnym i czystym płomieniem.     

A to już wiesz?  Pesto – nowa gwiazda sezonu grillowego

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Zróbmy grilla! LIFESTYLE, Żywienie - Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy