LIFESTYLE Żywienie

Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami

Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami
Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub

Data publikacji: 2018-03-21
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub podpłomyków).

Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami LIFESTYLE, Żywienie - Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub podpłomyków).

Niezliczona ilość rodzajów tego wypieku sprawia, że każdy wielbiciel kanapek znajdzie propozycję dla siebie. Oczywiście warto pokusić się o upieczenie choćby jednego bochenka w domu. Wbrew pozorom nie ma nic prostszego niż zrobienie Domowego chleba z ziarnami. Wystarczy odrobina chęci, piekarnik, aromatyczny Tymianek i Kminek marki Appetita, a także trochę bakalii. Chleb jest niezwykle pachnący i zdrowy. Można przechowywać go nawet tydzień.   Domowy chleb z ziarnami Składniki: 250 g twarogu 4 jajka 270 g Migdałów płatki Siesta 110 g siemienia lnianego 160 g Słonecznika Siesta + garść do posypania chleba 110 g Pestek dyni Siesta 1 czubata łyżka Tymianku Appetita 1 czubata łyżeczka Kminku Appetita 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Domowe Sekrety Appetita 1 łyżeczka Pieprzu czarnego mielonego Appetita 1 łyżeczka soli   Sposób przygotowania: Zmiel migdały. Umieść je w misce i wymieszaj z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika i dyni. Dodaj tymianek, kminek, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Do przygotowanych składników dodaj twaróg i jaja. Połącz całość za pomocą miksera lub ręcznie. Podłużną formę o długości 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż do niej masę chlebową, posyp ziarnami słonecznika i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180oC. Pokrój po ostudzeniu. Smacznego!   Tymianek Appetita, 10 g, cena ok. 1,80 zł Kminek Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł Pieprz czarny mielony Appetita, 20 g, cena ok. 1,80 zł Proszek do pieczenia Domowe Sekrety Appetita, 15 g, cena ok. 0,60 zł

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Aromatyczny Domowy chleb z ziarnami LIFESTYLE, Żywienie - Już w starożytności zajmowano się wypiekiem chleba. Choć jego podstawowym składnikiem była mąka pszenna lub żytnia, nie przypominał on współczesnego pieczywa (był podobny do macy lub podpłomyków).
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Tłusty czwartek – jak świętuje świat?

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy