Data publikacji: 2017-09-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i szynką szwarcwaldzką
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Lekka sałatka do pracy
NA 2-3 PORCJE POTRZEBUJESZ: • Sałatka • koncentrat bulionu drobiowego Krakus • woda- 500 ml • kuskus- 1 szklanka • mini mozzarella- 10 szt. • grillowana brzoskwinia- 4 szt. • szynka szwarcwaldzka- 4 plastry • pestki dyni- 3 łyżki • Dressing: • olej rzepakowy- 2 łyżki • sok z cytryny- 2 łyżki • miód- 1 łyżka • mięta, posiekana- 1 łyżka W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą. Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź. W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz zgrilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony). Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty. Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie