Data publikacji: 2018-09-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!
Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne! Nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Na szczęście, czasem wystarczy tylko mała zmiana, aby znane potrawy nabrały niespotykanego dotąd smaku. FRoSTA przedstawia swój sposób na klasyczny krem z groszku. Kultowe, uwielbiane przez pokolenia Złote paluszki rybne FRoSTY występują tu w duecie z delikatną, gęstą zupą. Połączenie, uzupełnione orzeźwiającym sosem miętowym, sprawdzi się jako sycący, łatwy do przygotowania obiad, który posmakuje każdemu. Złote paluszki rybne w kremie z groszku przepis Bartosza Liska – szefa kuchni warszawskiego Lokalu na rybę Składniki: 1 opakowanie Złotych paluszków rybnych FRoSTY Bulion warzywny: 3 marchewki 1/4 selera liście pora 1 korzeń pietruszki 10 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1,5 l wody Zupa krem: 750 ml bulionu warzywnego 450 g mrożonego zielonego groszku biała część pora 1 cebula czosnkowa 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Sos miętowy: 150 g gęstego jogurtu 3 gałązki świeżej mięty szczypta soli szczypta pieprzu liście mięty do przystrojenia Przygotowanie: 1. Pokrój warzywa do bulionu, zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj pod przykryciem aż zmiękną. 2. Odcedź bulion. 3. Pokrój warzywa do zupy krem: por w plasterki, cebulę w kostkę, czosnek drobno posiekaj i podsmaż je na oleju. 4. Dodaj groszek i gorący bulion. Gotuj około 10 minut aż groszek zmięknie, ale nie straci koloru. 5. Zblenduj zupę na krem i dopraw do smaku. 6. Przygotuj sos miętowy: liście mięty utrzyj w moździerzu, wymieszaj z jogurtem i dopraw do smaku solą i pieprzem. 7. Upiecz Złote paluszki rybne w piekarniku zgodnie ze sposobem przygotowania podanym na opakowaniu. 8. Zupę wlej do talerza, włóż 2 paluszki i ozdób sosem miętowym oraz listkami mięty. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności. Złote paluszki – soczysty filet białej ryby w chrupiącej panierce znajdziemy je w sklepowych zamrażarkach w cenie 8,5 zł/ 300 g oraz 13 zł/ 450 g.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie