LIFESTYLE Żywienie

Sylwester w domu? Wypróbuj szybkie i sprawdzone przepisy

Sylwester w domu? Wypróbuj szybkie i sprawdzone przepisy
Sylwestrowe menu to prawdziwe wyzwanie dla organizatora domówki. By nie spędzić kilku dni w kuchni, przekąski mają być proste i szybkie w przygotowaniu. Z kolei dla gości dania powinny być apetyczne i sycące, aby mieli chęć po nie sięgnąć i siłę by przetańczyć całą

Data publikacji: 2018-12-31
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sylwester w domu? Wypróbuj szybkie i sprawdzone przepisy
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Sylwestrowe menu to prawdziwe wyzwanie dla organizatora domówki. By nie spędzić kilku dni w kuchni, przekąski mają być proste i szybkie w przygotowaniu. Z kolei dla gości dania powinny być apetyczne i sycące, aby mieli chęć po nie sięgnąć i siłę by przetańczyć całą noc.

Sylwester w domu? Wypróbuj szybkie i sprawdzone przepisy LIFESTYLE, Żywienie - Sylwestrowe menu to prawdziwe wyzwanie dla organizatora domówki. By nie spędzić kilku dni w kuchni, przekąski mają być proste i szybkie w przygotowaniu. Z kolei dla gości dania powinny być apetyczne i sycące, aby mieli chęć po nie sięgnąć i siłę by przetańczyć całą noc.

Sylwestrowe menu to prawdziwe wyzwanie dla organizatora domówki. By nie spędzić kilku dni w kuchni, przekąski mają być proste i szybkie w przygotowaniu. Z kolei dla gości dania powinny być apetyczne i sycące, aby mieli chęć po nie sięgnąć i siłę by przetańczyć całą noc. Jak zatem przygotować uniwersalne dania, które zaskoczą gości nowymi smakami i ciekawie będą prezentować się na imprezowym stole?   Finger food – klucz do sukcesu Gwarancją udanej zabawy jest dobra organizacja i przekąski – to one są jednym z głównych kryteriów udanej imprezy. By nie narazić się na towarzyską wpadkę, zaplanujmy wcześniej menu i skrupulatnie przygotujmy listę zakupów, dzięki niej, niczego nie pominiemy. Pamiętajmy, że skomponowanie przesadnego menu to prosta droga do spędzenia ostatniego dnia w roku, w kuchni, a nie na parkiecie. Postawmy na dania lekkie i smaczne. Podczas najbardziej szalonej nocy, idealnie wpiszą się w klimat przekąski typu finger food, które są małe i można je łatwo zjeść. Spożywa się je bez użycia sztućców i talerzy, co pozwala na łączenie posiłku i dobrej zabawy. Mogą to być kanapki, roladki, babeczki czy sprawdzone i proste do zrobienia koreczki. Prócz doznań smakowych, ważny jest sposób serwowania posiłków – tutaj sprawdzi się dobrze znany stół szwedzki, kolorowe serwetki w temacie imprezy i jednorazowe sztućce czy wykałaczki.     Roladki z cukinii Składniki: 1 cukinia serek kanapkowy ze szpinakiem 1 opakowanie polędwicy wędzonej z kurczaka Konspol Natura Przygotowanie: Cukinię kroimy w cienkie, długie plastry, smarujemy serkiem i kładziemy polędwicę wędzoną z kurczaka Konspol Natura. Każdy plasterek ciasno zawijamy i spinamy wykałaczkami.   Parówki zawijane boczkiem Składniki: 1 opakowanie parówek z piersi kurczaka Konspol Natura 1 opakowanie boczku 4 kromki chleba razowego 4 ogórki konserwowe Przygotowanie: Parówki dzielimy na pół i wkładamy na patelnię grillową na około 3 minuty. W tym czasie z kromek chleba razowego tworzymy małe trójkąty, a ogórki kroimy wzdłuż. Po wyjęciu parówek zawijamy je boczkiem i pieczemy na patelni jeszcze przez 4 minuty. Całość układamy na chlebie i ogórku, następnie spinamy wykałaczkami.   Rollsy z tortilli Składniki: 4 placki tortilli mała główka sałaty lodowej 1 papryka zielona 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 opakowanie kabanosów z kurczaka Konspol Natura Składniki na sos: 1 cytryna 2 łyżki musztardy ulubione przyprawy Przygotowanie: Paprykę dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczkę i układamy na tortilli. Dokładamy sałatę i kukurydzę. Kabanosy z kurczaka firmy Konspol kroimy na małe kawałki i układamy na pozostałych składnikach. Przygotowanie sosu: Wyciskamy sok z cytryny, mieszamy z musztardą aż powstanie jednolita masa, dodajemy ulubione przyprawy. Wszystkie składniki polewamy przygotowanym sosem i bardzo ciasno zwijamy w rulon. Przygotowaną tortillę kroimy na 6 centymetrowe porcje.   Muffiny z szynką i serem Składniki: 100 g szynki z indyka firmy Konspol 1,5 szklanki pszennej mąki 2 jajka 3 łyżki masła 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu 100 g żółtego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Mleko i masło podgrzewamy w rondelku do momentu rozpuszczenia masła i odstawiamy aż wystygnie. Dodajemy mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia. Dodajemy jajko i mieszamy, by uzyskać jednolita masę. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę z indyka firmy Konspol i starty ser. Masę wlewamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.   

A to już wiesz?  Poznaj nową odsłonę i nowe smaki Chłodników marki WINIARY! 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Sylwester w domu? Wypróbuj szybkie i sprawdzone przepisy LIFESTYLE, Żywienie - Sylwestrowe menu to prawdziwe wyzwanie dla organizatora domówki. By nie spędzić kilku dni w kuchni, przekąski mają być proste i szybkie w przygotowaniu. Z kolei dla gości dania powinny być apetyczne i sycące, aby mieli chęć po nie sięgnąć i siłę by przetańczyć całą noc.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy